Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας

Back To Top

Χαιρετισμός του Γενικού Λογιστή της Δημοκρατίας στη 18η Παγκύπρια Λογιστική Ολυμπιάδα και 4η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πολιτικής Οικονομίας


Ο Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Αντωνιάδης, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών στην τελετή βράβευσης των διακριθέντων μαθητών στην 18η Παγκύπρια Λογιστική Ολυμπιάδα και 4η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πολιτικής Οικονομίας. Η τελετή βράβευσης, την οποία διοργάνωσε η Παγκύπρια Ένωση Καθηγητών Οικονομικών Μαθημάτων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο κ. Αντωνιάδης στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «οι επιστήμες της λογιστικής και των οικονομικών δε σχετίζονται μόνο με νούμερα και αναλύσεις αριθμών, αλλά σου παρέχουν τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων που αποσκοπούν στην πρόοδο και την επιτυχία ενός οργανισμού». Παράλληλα, εξήρε τη σημασία του λογιστικού και του χρηματοοικονομικού επαγγέλματος στη μετατροπή της Κύπρου σε ευρωπαϊκό και διεθνές κέντρο παροχής υπηρεσιών, καθώς και στην αντιμετώπιση των κινδύνων με τους οποίους έρχεται αντιμέτωπη η εγχώρια οικονομία τα τελευταία χρόνια.

Ο Γενικός Λογιστής, κλείνοντας το χαιρετισμό του, συνεχάρη τους διακριθέντες μαθητές, τους οποίους προέτρεψε να «συνεχίσουν την ενασχόλησή τους τόσο με τη λογιστική, όσο και με τα οικονομικά, με τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό γιατί με αφοσίωση και σκληρή δουλειά στο τέλος του δρόμου θα ανταμειφθούν, αφού όπως είναι γνωστό ‘τα αγαθά κόποις κτώνται’».